Het mag duidelijk zijn dat het al een tijdje rommelt in het Ruhrgebied. Lena Willikens, Vladimir Ivkovic, Tolouse Low Trax en Jan Schülte – allemaal komen ze voort uit de roemruchte Duitse club Salon des Amateurs. Het mag duidelijk zijn dat het barst van het talent in Düsseldorf en omstreken, en de industriestad is nog lang niet uitgeput. De nieuwste beloften staan alweer klaar, en twee daarvan noemen zich Phaserboys.

Het duo heeft nog maar één release uit, en het is knap lastig om deze te vinden in een Amsterdamse platenzaak. Er staan maar vier tracks op de debuut-ep, maar muzikaal vliegt het alle kanten op, maar dan in de meest prettige zin. Verwacht G-funk baslijnen, vreemde vocal samples, geflipte percussie, maar kijk ook niet raar op als je ineens in een kosmische house-pomper verzeilt.

Het werkt nog het best om volledig open die luisterervaring in te gaan, en niet te veel verwachtingen te hebben, die sneuvelen namelijk meteen; maar op de meest aangename manier denkbaar. De Phaserboys gaan namelijk zelf ook zo te werk. Op de plaat – door Orpheu The Wizard bestempeld als één van de beste releases van 2017 – hoor je al dat ze de mosterd op heel wat uiteenlopende plekken halen. In de aanloop naar The Taste Of Orpheu The Wizard spraken we de heren eventjes om wat meer hoogte te krijgen van dit mystieke duo.

Phaserboys! Stel jullie eens voor aan het Nederlandse publiek.

Hallo, Nederlands publiek. Wij zijn de Phaserboys, Aki en Gregor. We zijn beste vrienden en we komen uit West-Duitsland. We kennen elkaar een jaartje of vier.

Wat voor projecten houdt jullie zoal bezig?

We hebben ook al muziek uitgebracht als Aki Aki & Rasputin, en we zijn veel bezig met Candomblé; een kleding- en muzieklabel. Maar nu dus ook Phaserboys, bij die andere projecten hadden we deze naam nog niet. Als we weer iets nieuws gaan doen moeten we toch weer een nieuwe naam bedenken.

Wat als jullie zelf, net als Orpheu, een nacht konden cureren. Wie zouden jullie dan uitnodigen?

We konden echt niet kiezen, daarvoor vinden we te veel dingen tof. Maar geloof ons als we zeggen dat het LIT AF zou zijn.

Jullie hebben ook een kleine Nederlandse connectie, nietwaar? Jullie waren al eens te gast bij BSS Radio, de radioshow van Beesmunt Soundsystem op Red Light Radio, speelden in Garage Noord en nu worden jullie door Orpheu gevraagd. Hoe komt dat zo?

David en Luigi van Beesmunt Soundsystem hebben de Candomblé crew en de Phaserboys vanaf het allereerste moment gesupport. Toen hebben ze ons uitgenodigd voor om met ze te draaien in Garage Noord, en dat was een hele toffe ervaring. We hebben Orpheu nog niet ontmoet, maar we zijn gevleid dat hij onze tracks draait en dat we onderdeel mogen zijn van zijn weirde rave.

Wat vinden jullie het tofst aan wonen in het Ruhrgebied?

De treinritjes.

En wat is het minst tof aan wonen in het Ruhrgebied?

De treinritjes. En het gebrek aan FEBO.

Spelen jullie ook wel eens live?

We hebben dat nu een keer gedaan, dat was op de 8e verjaardag van Themes for Great Cities, een label uit Düsseldorf. We willen het later dit jaar nog meer gaan doen. Onze dj-set wordt een beetje macaroni time. Het is zeker niet voor Müesli Boys.

Wat moeten we ons daar precies bij voorstellen? Kunnen jullie al een track noemen die jullie waarschijnlijk zullen gaan draaien?

Hoe komen jullie eigenlijk aan je naam?

Dat is een combinatie van ons phaserpedaal – dat trouwens nooit heeft gewerkt – en de VengaBoys.

De Phaserboys debut EP is goed ontvangen. Hadden jullie dat zien aankomen?

Totaal niet! We zijn superblij met precies elke plaat van ons die ergens ter wereld aan het draaien is. Shoutouts naar iedereen die hem heeft gekocht!

Wat zit er nog in de koker voor de Phaserboys de komende tijd?

Onze volgende track zal uitkomen op de volgende Mogul-compilatie op Themes for Great Cities. Dat is de vierde in die serie. Het nummer gaat over tennis als lifestyle, niet alleen als sport.

Nog een paar laatste woorden?

We gaan op zijn minst twee Jägermeistertjes drinken op de 29e. Tschüss!​

Het mysterie van de Phaserboys zal zich op vrijdag 29 juni aan ons allen ontrafelen in Atelier. Of niet, en dat is ook helemaal prima. Zinderend, en goed vreemd wordt het in ieder geval. RSVP nu het nog kan hier voor een plek op de gastenlijst.